Wednesday 18 August 2010

Ja ongi kõik! See kuum suvi on nüüd läbi. Täna täitsa sügise hõngu õues tunda. Kuigi on ju alles augusti keskpaik ja võiks veel suvine olla. Aga läheneva sügisemärke on juba igal pool. Puudel lehed on küll veel rohelised - aga see sügise lõhn. Ei oskagi täpselt seletada, aga sügisel on oma lõhn. Meist paar kilomeetrit eemal on Sagro suured kapsapõllud - kui tuul sealtpoolt on, siis tuleb seda juba kõduneva hakkava kapsa lõhna ( päris vastik kusjuures) - see on üks lõhnadest. Aias muru ja muld lõhnavad hoopis teistmoodi.

Sügisel on ka oma hääl. Sookurgede hüüded on hoopis teise kõlaga kui suvel. Autode hääled, mis kostuvad eemalt sõiduteelt, on hoopis teise kõlaga. Ja kui eile väike parv sookurgi üle aia lendas, siis oligi selge, et suvi on selleks korraks läbi.

Juba teist päeva kummitavad mind 2 laulu. Õnneks on juutuub olemas:



See suvi oli selline mittemidagi tegemise suvi. Kuumus lihtsalt ei lubanud. Aga vbl oligi vaja lihtsalt aeg maha võtta ja peas mõlkuvad mõtted konkreetsemateks mõelda. Nüüd on mitmedki ideed konkreetsemaks saanud ja mõned ka jooniste kujul arvutis olemas. Sellel aastal nad enam teostuseni ei jõua - aga kevadel kindlasti juba.


2 comments:

Eve Piibeleht said...

Oeh. Nii nukrameelseid lugusid veel kuulata ei tahaks. Üldse ei taha mõelda, et varsti see pori ja pimedus. Öäk.
Aga lõhnad ja helid on juba teistsugused jah. Ja külm, pagan, on ka.

MUHEDIK said...

Kuumus on ehk õnneks läbi, suvi nüüd küll mitte, meil on hakanud võililled uuesti õitsema. Uus kevad või sedamoodi:)