Saturday 30 July 2011

30.juuli

No küll ikke kallab. Taevas on ühtlaselt hall, pole mitte kuskil märkigi sellest, et hakkaks järele andma. Netist lugesin, et Tallinn upub - hea, et ise sinna linna täna ei pea minema - vaatasin, et just need tänavad, mida pidi igapäevaselt sõidan on muutunud laevatavateks :). Hommikul ärkasingi tegelikult selle suure ladistamise peale. Unise peaga mõtlesin, et akvaariumi fitril midagi viga - selline ühtlane veesolin oli - teine mõte oli, et keegi on vannitoas dushi all ja on ukse lahti jätnud - siis alles jõudis kohale, et see ladin hoopis lahtisest aknast tuleb :) Hea vähemalt, et ei mürista. Neljapäeval sai tööasjus Raplas käidud. Jäin seal täpselt äikesetormi keskmesse. Ma polegi nii hirmu veel tundnud - seisin parklas, et oodata millal suurem torm üle läheb, et Tallinna poole tagasi sõita - kui käis hirmus raksakas ja kõrvalparkiv auto hakkas undama. Ei teagi nüüd, kas sai pihta või lihtsalt selle raksaka pärast - aga jube oli küll. (ümberringi teised autod ei unnanud) Panin autole hääled sisse ja mõtlesin, et kui kiiresti sõidan, siis ehk äike mind kätte ei saa :) Teel oli ikka päris palju puid maha murdnud. Kummaline on see tänavune suvi - palju kuuma ja palju äikest. Niivõimsaid äikesetorme ei mäletagi. Eks neid on olnud ennem ka - aga nii tugevaid ja nii tihti?
Nüüd tahaks natuke kuiva palun. Mul vaja ju see majaesine 20*3 ära lõpetada. Killustik kohal, taimed kohal, maa ka juba peaaegu lõpuni mätastest vabastatud. Peaks vist naabrinaisele ütlema, et korjaku oma pesu õuest ära - aitab küll vihmast :)

4 comments:

MUHEDIK said...

Ma püüan küll kõigest väest:) Muudkui istutan ja istutan, aga mida jääb napiks on vesi. Sajab, aga hoopiski seda mitmepäevast ladinat oleks väga vaja.

Sellised ja veel hullemad äikesetormid külastasid meid möödunud aastal, mingi õiglus peab maailmas ikka valitsema, nüüd näevad ka põhjalased seda looduse vägevust.

Eve Piibeleht said...

Ma saadaks ka nüüd selle vihma sinna lõuna poole, muidu on varsti ka siin kodunt välja saamiseks laeva vaja...

Hiline said...

No täitsa kena teist oma vihmasadu jagamast, võtaks rõõmuga :DDD

Tsiil said...

Midagi jõudis Tartusse ka! Hullult oli vaja. Tormi ei teinud.