Monday 12 September 2011

Parandamatu

Totaalselt haige - mitte midagi ei saa vist teha :D

Pühapäeval lõpetasin oma 20*3 ja tahtsin taimedele kenasti sildid juurde panna. Nu need tilpnevad paberilipakad ei näe just kõikse kenamad välja ja pealegi kipuvad nad kaduma või siis kustuvad nimed pealt ära. Kuna lipikuid oli kodus vähe, mõtlesin teha väikese pausi ja Hortesest läbi hüpata - pole eriti kaugel ju. Nu et lipikuid osta. Ja kuna siis juba seal olin, siis ikka viskad pilgu peale, et mis ka müügiplatsil huvitavat on. Ja siis hakkas peale - kõigepealt hüppas korvi peaaegu mustade lehtedega kaunis veigela ´Atropurpurea Nana` ja siis saabusd tulbisibulate letid. Ma ju lubasin, et ei ühtegi sibulat, taime ega muud pussakat see aasta enam - aga hetkega oli lubadus meelest läinud, kui neid ilusaid pilte seal vaatasin. Nu mõned tulbisibulad (eriti mustaõielised ja purpursed) võiksid ju lisaks olla. Ja siis paar hästi huvitava õiega colhicumi ja siis üks hästi võimas  ratsuritähe sibul talveõhtuid soojendama ja siis.... . Oijah - igastahes kui ma Hortese uksest välja astusin, oli pangaarve 70 euri võrra kergem. Vot mine siis veel taimelipikuid ostma - järgmine kord saadan mehe - teda jätavad need pussakad ja tuustid ja sibulad külmaks.

Laupäeval sai ka Thela juurest läbi astutud. See on ikka võimas, mis nad seal selle suvega korda on saatnud!
Ja sellist vihma ja rahe tormi nagu Thela juures ja tagasiteel pole ma oma elus ennem näinudki.  Tagasiteel pidasime auto ikka päris mitu korda tee ääres kinni, sest sõita oli võimatu. Mõni üksik hull ikka üritas, aga lõpuks jäi ka see tee äärde ilma paranemist ootama. Hämmastav on see meie Eestimaa ikka - meil Thelaga vahet ca 30 km vist - ja koju jõudes, polnud meie juures piiskagi tulnud ja ei tulnud hiljem kah. Hoopis selge sinine taevas ja päike paistis.

7 comments:

MUHEDIK said...

:D Mina olen küll suutnud oma lubadusi täita:D
1.Rohitavat maad juurde ei tee ei tähenda seda, et kaetud istutusala ei võiks juurde teha. Nii ongi juba üks alustatud.
2. Püsiku ja puittaimede pottide rohkuse eest hoolitsevad praegu sõbrad, aga ma pole ka eladeski lubanud, et siberlasi või põnevaid põõsaid enam ei vaata.
3. Mitte üht sibullille enam ja neidki, mis on, maksimaalselt vähendada. Vat, neist lettidest kõnnin külma kõhuga mööda. Isegi pead ei pööra. Toodi nüüd küll 4 kotikest, aga need kingin ilmselt ühele teisele haigele:)

Ilm oli meil nädalavahetusel päikeseline, soe ja mõnus.

Köögikata said...

:oDDDD
Rahet ei kohanud, aga autol hoo maha võtsin laupäeval korralikult üsna mitu korda. Siiski oli õhtuks tunne, et oli imeilus sügispäev. Sest vihmahoogude vahel säras kena päike.

mustkaaren said...

Tean, mida te tunnete:) Oma lehel kirjutasin ainult 1-st uuest iludusest, aga sel aastal on neid aeda lisandunud... kymneid. Huvitav, millal ruumiprobleemid tekkima hakkavad.

Hiline said...

Huvitav küll, aga ma taimeostudest vist terveks, aga loodus ei salli tühja kohta - hiigelsummad kuluvad lõngadele. Internetist tellitutele lisaks surfasin suures lõngapoes poolteist tundi ja ei oska mitte arvata, mis näo teeb mees, kes lõngade eest lahkelt oma kaardiga maksis, et summa on pea samas suurusjärgus kui uus muruniiduk.

Tsiil said...

Hiline :DDD Vaata, et sa meid ei nakata selle lõngavärgiga, seda küll enam üle ei elaks.

Deia,mul ka kipub asi üle käte minema, rääkimata sellest, et kohta ka nagu pole. Sibulad pole väga hullu, mul nüüd hostade ja põõsahaigus, oeh. Selles mõttes on hea, et meil siin veel Hortest pole.

MUHEDIK said...

A kus on fotod? See 20 x 3 oleks põnev vaadata

deia said...

pilte saab ikka - kunagi :D

Seal on üks tobe ajutine aed (penilaste pärast) , mis lähiajal sealt kaduma peaks - siis saab nagu parema pildi. Samas ega sealt sellel aastal ja isegi mitte järgmine aasta veel midagi eriti näha pole - okaspuud ju kõik tillud alles ja esimestel aastatel domineerib kivi :D
aga mingid pildid ma ikka lähiajal teen - pole lihtsalt aega selle fotokaga jahmerdada - võtan viimastest puhkusepäevadest mida võtta annab :)