Friday 21 May 2010

Kuidas tõsist aednikku ära tunda

Järgnev artikkel pärineb siit: tarbija24.ee
Pea igaüks on niitnud muru, omab mõnd potilille, tõmmanud peenralt mõne umbrohu välja ja hoolitsenud toataime eest. Selles mõttes võivad kõik kanda aedniku tiitlit. Kuid kuidas ära tunda tõsist aednikku?
Üks kindel tõsise aedniku tunnus on see, kui aianduskauplus või –keskus tõmbab ligi ka siis, kui sealt pole otseselt midagi vaja. Kindla ostusoovita poodi läinud tõsine aednik lahkub sealt paarikümne uue taimega, kuigi tal pole aimugi, kuhu need võiksid mahtuda. Tõsisel aednikul tuleb sellist olukorda ette tõenäoliselt mitu korda aastas.
Tõsine aednik hoolitseb oma lapsukeste eest. Ta otsib võimalusel kõikidele plaaniväliselt tärganud seemikutele ja muudele väikestele taimedele kodu. Neid ei saa ju ometi komposti hulka visata!
Tõsise aedniku loomusele pole kohane piirduda aiatöödel vaid ühe-kahe umbrohu kitkumisega. Üks aiatööhoog kestab vähemalt tund või paar.
Üsna kindlalt võivad ennast tõsiseks aednikuks lugeda need, kes saavad mõnelt teiselt aiandusega tegelevalt sõbralt tähtpäevaks kingituseks koti vihmaussikomposti.
Allikas: Amarillo.com

6 comments:

MUHEDIK said...

:DDDDD
Ja kas Sa ikka veel seda abi vajad?

Hiline said...

:DDD ja jah :) Ränk viirushaigus tõesti ja ravimit pole sellele leitud. Päästab ainult immuunsus ja mulla puudus :)
Mul veel üks hea vahend mitte põdeda - ma ei suhtle enam eriti aiafännidega, viimase 20.a. jooksul on mul külas käinud ainult 3 (eelmisel aastal) aiafänni :DDDDD

isehakanud lillekasvataja said...

Hmmm. Lubage vaielda?! Impulssostude tegemine küll tõsidust ei näita. See tekst on mingi aiandusfirma vbäljamõeldis, et veelgi enam shoppamist hoogustada ja õigustada taimede kokkuostmist, mida võib-olla üldse vaja pole

Köögikata said...

Jah, see ostlemise osa küll õige pole. Tõsine aednik läheb ikka aianduspoodi midagi kindlat otsima ja siis vast haarab mõne ahvatluse veel lisaks.

deia said...

Ma vist ikka pole tõsine aiahull - minu viimastepäevade aiatööd on piirdunud ainult kasvuhoone ukse avamisega hommikul ja sulgemisega õhtul. Ja tomatite kastmisega. Umbrohi las kasvab - selle väljarohimine, on sellise kuumaga ikka liiga pingutav mu jaoks :DD

Aga impulssostude kohapealt mahun ma sinna artiklis kirjeldatud kriteeriumitesse küll :(

MUHEDIK said...

Ma ei pea Su oste mingiteks hetkeostudeks. Sa ju ikka väga valid, keda oma aeda tood. Lihtsalt selliseid oma oste ei saagi ju alati planeerida, sest mitte kunagi ei tea, milline SINU taim parajasti müüki on ilmunud. Ja sellega on nüüd küll nii, et kui kohe ei saa, siis hing valutab päris kaua ja mõnikord jääbki valutama kui see üks väike partii on kiiresti läbi müüdud.
Mahud sinna aednike hulka peris kenasti ära:)