Monday 27 July 2009

valmis

Haa - valmis sain oma poolvarjupeenra. Niivõrd kuivõrd seda varjupeenraks saab nimetada meie lõunasse avatud aias. Pool päeva paistab ikka päikest.Lõpuks ometi. Enamus asukaid ka sisse kolitud. Täna pidas esimest korda üle pika aja kuiva, nii,et terve päev ei tulnud tilkagi. Jõudsin ka enamus peenraid ära rohida. Umbrohi lokkab tänu sellele niiskusele ikka täiega. Roosid näevad välja nagu märjaks saanud kassipojad - kõik kuidagi löntsis. Ja seda kurramuse tahmlaiksuse seent on ikka väga palju sellel aastal ja nii vara. Tavaliselt tahmlaiksus ikka augustis kohale jõuab. Õnneks pole jahukastet.
Samas pooled kukekannused lõikasin täitsa maha - need nägid välja nagu rootsud.
Ja tigusid on oioi kui palju. Aru ma ei saa kust kohast nad tulevad. Iga päev korjan neid vähemaks ja terve aed on neid graanuleid täis - aga neile ei mõju miskit. Võta või pardid.
Ja muru kasvab sellise müstilise kiirusega, et ei jõua niidukit äragi panna, kui tuleks uuesti niitma hakata. :DD

6 comments:

Hiline said...

Murul on jah hull kasvuhoog sees, murukäärid jäävad paksus rohus jänni, kuigi kivide juurest pügan viltu ja peaaegu juurekaelani. Umbrohust ei taha üldse rääkidagi - nii kui rohima kükitan, nii taevas hakkab nutma :(

Ühel noorel ploomil ka paaril lehel tahmalaiksus, millega Sa pritsid?
Aga tõsist muret teeb rooste, eriti kevadel istutatud ploomidel :(

Uus peenar ikka pilti ka :)))

Köögikata said...

Jah, ikka pilti ka paluks!

Hansaplantis oli selle roosikampaania ajal kohe laud "roosiapteegiga", seal peal ka kaust juhistega, mida millal. Enamuse asjade vastu sobis Score-nimeline asi. Ostsingi siis sealtsamast seda ka, kodus tahtsin siis oma pruunitäpilisi roosilehti pritsima hakata, lugesin pudelilt juhiseid, see ploomi jaoks, ainult ploomi. Ma nüüd ei teagi, kas võtsin mingi vale pudeli või ongi see seesama score, mis roosegi pidi aitama?

isehakanud lillekasvataja said...

Köögikata! Kui see score on ainult ploomide ja rooste vastu ja Sul seda vaja pole, võin ma ta Sult ära osta.
Aga Deia!
Just eile mõtlesion, et kumb meist enne oma peenrad valmis saab. No ma ootan pilti!

deia said...

Rooste ja tahmlaiksuse vastu on Score ja Bravo.
Jahukaste - Topas.
Söödikutele jälle decis, fastac. Neid preparaate kasutan mina vaheldumisi.

Sellest pole hullu, et seal kirjutatud oli ainult ploomile. Tee sama kange lahus, nagu juhendis kirjas ja pritsi. Praegu pole leebemate vahenditega enam miskit teha - vahepeal on selline tunne, et lase või terve aed mürgiga üle. Aga samas ma olen raudselt vastu söödavate asjade pritsimisele kangemaga kui leotised, fairy või RS. Ja oma aias söögikraami pole kunagi pritsinud kah - mis see ussike ikka teeb. Aga tänavuaasta peab vist nende seeneliste vastu miskit välja mõtlema.

deia said...

Aga pilti - pilti saab ikka....kunagi... täna õhtul :)

MUHEDIK said...

Küll Sul võib hea tunne olla:) Tean omast käest. Aga ilma pildita jutt on kuidagi tühi:(, tahaks ikka veidi seda peenrakest imetleda ka.
Hein on tänavu nagu metsaline, me pole kunagi pidanud nii tihti niitma, õue küll, aga tänavu on kogu maa mitukümmend korda üle käidud. Ja umbrohi ka:(
No näe kui tark ma olen olnud, et roose ei kasvata:) tahmlaiksusest ei tea midagi ja teistel lilledel praegu veel midagi eriti hullu pole. Ja hostapeenar on tipp-topp:) ei umbrohtu ega muud miskit:)