Thursday 29 July 2010

29.juuli

Kui müristab ja välku lööb, siis vanapagan silku sööb. Selline lause meenus mulle lapsepõlvest :))

Hommik oli kena - tõotas tulla jahedam, aga kaheteistkümneks lõi ikka kuumuse üles ja oli meeletult lämbe. Nüüd õhtul tiirutavad ümber meie suured äikesepilved. Kõmin on nii vägev ja katkematu, nagu lastaks kahureid. Selles mõttes kummaline, et välku näha pole - lihtsalt lakkamatu mürin.
Suur vihm sadas kella 5-6 paiku kõik Tallinnas vist maha. Pubekas tuli just linnast rolleriga ja oli selle kõik endale kaela saanud. Vaeseke oli nagu uppunud kass. Isegi mobiiltelefonist valas vett välja - õnneks on vana mobla, sellest pole kahju ilma jääda.
Meil siin peab kuiva - aga eks varsti jõuab sadu ka siiamaile - sest kaua need pilved ikka tiirutavad. Või siis vajuvad Tabasallu merepeale.
Aga õhk läks järsku jahedaks.

Üks mutt toimetab eile lõunast meil aias. Nii kaval, et lõksu pole veel läinud. Aga küll ma ta ka lõpuks kätte saan. Kõik olen saanud, saan tema kah.

3 comments:

Hiline said...

Mina pidin ikka osa aeda peale lõunat kastma. Päeval põrutas ikka 30-ni välja, viie-kuue vahel müristas ja välgutas, aga paksust pilvest ei tulnud tilkagi, seda hommikust oli ikka kuramuse vähe.

isehakanud lillekasvataja said...

Vaheldumisi kuuma ja vihma. Sinu tööpäev läks siis hukka?

Mariihen said...

Sama siin: kuulasime ainult kõuekõminat, aga ei tilka vihma.