Sunday 7 June 2009

öökülma-kartus

... ostus siiski lihtsalt hirmuks, mis ei täitunud. Meil siin igastahes öökülma polnud. Kuigi kell pool 2 öösel näitas kraadiklaas akna taga täpselt 0. Aga kindlasti ei tulnud öökülma sellepärast, et ma korralikult katsin. Oleks katmata jätnud - oleks öökülm ka kohe platsis olnud :DD. Tavaliselt on see nii.
Mul läksid käiku kõik katteloori jupid, ämbrid ( isegi plika lasteämbrid tassisin liivakastist ära), talvekattekangad ja märjad ajalehed - need olid maasikatel peal. Ja hostatited tirisin ka igaksjuhuks kasvuhoonest garaazi. Aed nägi õhtul päris kummaline välja :

5 comments:

elfriide tramm said...

meil oli. 1m kõrgusel oli miinimumtemperatuur olnud -0,2. seega ma arvan, et madalamal ca -1 kanti. õnneks oli kaetud. meil siin metsa vahel on kuidagi külm koht. 2 km eemal linnas on alati paar kraadi soojem (v.a. südasuvel, siis me lämbume siin kuuma kätte ja istume ainult kaelast saadik vees :)

Köögikata said...

Mina ka katsin hoolega, esimest korda elus, muide. Ja ka ei olnud külma. Palju allpool muidu oli, ma ei tea, siin teise korruse akna taga mälu alla 4,4 plusskraadi ei näidanud.
Aga täna on vaatamata päikesele lõikavkülm tugev tuuul, brrrrrrr.

desinglo - särav aiadisain meil see poti-kattekanga variant. :o)

isehakanud lillekasvataja said...

Meil polnud ka miskit. Aga õhtul oli vihmane ja pilves, sellise ilmaga pole öökülma hirmugi, vahet pole mida need ilmajaamad jutustavad

MUHEDIK said...

Olgugi, et kõrge koht ja tavaliselt meile need hiliskülmad ei jõua, oli eilne õhtu üsna ähvardav. Äkki läks selgeks, tekkis ääretu tuulevaikus ja kraadiklaas langes +10-st +4,5-ni 20 minuti jooksul. Siis hakkas meil ka igaks juhuks kiire. Kilemajja küünlad, hostapeenrale (hostalehed ju väga külmaõrnad katteloor), veidi sai teda mujale ka, amplid tuppa. Kogu aeda me niikuinii ju katta ei jõua. Aga sel öösel oli miinimumnäit siiski veel +3C maapinnal. Täna on veel kõik katted peal, eks homme vaatame.
Kõige hullem on kui külma saavad suurte lehtpuude lehed, nad küll uinuvatest pungadest enamasti taastuvad, aga jäävad mitmeks aastaks põdema.
Sedasi hukkus ühel kevadel (aastat peab vaatama) meil 6-7 m kõrgune vana paju "babülonika"

Eve Piibeleht said...

Meil alla +6 ei läinud, nii lubas ka. See-eest on täna nii külm tuul, et ei taha isegi väljas eriti olla.