Wednesday 3 June 2009

No lõpuks hakkas ka meil siin sadama ja päris korralikult. Päeval juba arvasin, et see vihmapilv lihtsalt läheb meist üle ja kallab Tallinna peal maha, nagu tavaliselt.
Käisin täna taimevahetust tegemas - minu poolt leeder ja jaapani ülane ja vastu sain omale need väikesed vanaaegsed lõhnavad nartsissid, mis aiast kadusid 2005/2006 talvel. Ja ega ma siis ei saa ju piirduda sellega, mille järgi lähen. Ikka on vaja ju muud ka endale kokku tassida. Mees irvitas kui ma oma saaki õnnelikult lahti pakkima hakkasin, et kas meil siin umbrohtu veel vähe on - vaja küla pealt juurde tassida. Mingi hästi vahva nõges - selline tume hallikas lillakas rohekas leht ja valge triip keskel ja sinakas-lillakad õied. Ja punase õiega maasikas `Rot` . Maasikas läks potti ja Nõges ka esialgu potti kosuma. Nartsissid - õied tuppa vaasi ja sibulad aeda. Ja kõige tipuks pudenes sealt puntrast veel välja mingi huvitav taimehakatis - nagu pisike kirsikivi oleks juured alla võtnud, aga kirsileht ta polnud. Pistsin ta ka potti - vaatame, mis tast tuleb - kui umbrohi, siis jõuan alati ära visata. Tänud heldele jagajale :)

8 comments:

MUHEDIK said...

See nõges on tõenäoliselt Lamium syn Lamiastrum galeobdolon "Chequers". Tavaliselt on koldnõgesed kollaste õitega, see on üks väheseid lillakaspunaste õitega. Päikesepaistel on see valge laik eriti hõbedane. Üldiselt üsna vähe levinud taim. Ega neid punaste õitega maasikaid ju ka palju ole. Huvitavad leiud.

Hiline said...

Väga ilusa maasika said, kahju, et maasikad natu väikesed ja jahedate vihmaste ilmadega saak jääb kasinaks, valminud marjad täitsa maitsvad. Ajab hästi palju võsusid, selles suhtes Pink Pandaga võrdne (mõlemad head pinnakatjad), aga Roti õied ilusamad ja marjad suuremad, amplis ikka väga ilus

deia said...

Ahhaa - maasikas söödav ka veel :DD
Ma esialgu kavatsen teda potis hoida ja kui tütreid ajama hakkab - siis panen aeda - mul üks suure kivi ümbrus vaja ära haljastada - panen sinna koos selle nõgese ja valgete karikakardega.
Tänud Muhedik - nüüd tean, millega tegu on. Googeldasin - piltidel täpselt sama jah :)

Köögikata said...

Lahedad taimed jah. :o)

Hiline said...

Muide see "kirsikivi" võib olla hoopis pärna seeme.

deia said...

Pärn võib ta olla küll jah - imelik et ise selle peale ei tulnud :D
Aga kui ta juba potti sai - las ta siis olla - äkki kasvab suureks puuks ka kunagi. Mul polegi siin metsa all ühtegi pärna :)

isehakanud lillekasvataja said...

Vahvad taimed jah aga see nõges võib väga rõõmsalt ja massiliselt paljunema hakata kui piisavalt hea koha peale satub

elfriide tramm said...

need vanaaegsed poeedinartsissid on mu suured lemmikud lapsest saadik.