Friday 2 October 2009

Sügist otsimas

Sügis on käes ja aias ei viitsi kohe mitte midagi enam teha. Nii palju asju jäi poolikuks - aga las jäi, kevadel teen suurema hooga siis. See mul igasügisene probleem, et kangesti kipub see talveuni kallale tulema. Samas aed veel täitsa roheline - kuskilt ei paista, et lehed oma värvi muudaksid. Roosid on täisõites, suvelilled õitsevad. Seeaasta ostsin ainult 5 tulbisibulat (Cum Laude) ja need panen maha siis, kui Savisaare saadetis tuleb. Loodan, et ikka tuleb. Rohkem ei osta ühtegi sibulat enam.
Täna oli super ilus ilm - selline tuulevaikne, päike paistis aga samas oli õhk selline sügiseselt külm. Ja kuna aias ei taha enam midagi teha, toas konutamine oleks ka imelik olnud ja kooli jaoks on vaja mõni mõisapark analüüsida - siis vedasingi ennast Harku mõisa. Tegelikult mulle meeldib selles pargis jalutada. Mulle meeldivad need natuke metsistunud pargid - kuigi jah, Harku mõisapark võiks sutikene paremas korras olla. Aga mõned aastad tagasi loodi MTÜ Harku Mõisapark ja nemad on küll suure töö juba ära teha jõudnud - kuigi poole rohkem on veel ees. Aga pole midagi mõnusamat jalutada nende vanade puude all ja tunnetada seda vaikust. Ja selles metsistunud pargiosal on oma võlu. Mõte hakkab kohe tööle:)
Panin mõned pildid üles ka. Pildistada püüdsin vaateid ja erinevaid nurki.
Aga sügist ma ei leidnud ka mõisapargis. Natukene hakkavad puud värvi juba muutma, aga ikka on veel kõik roheline.

4 comments:

Eve Piibeleht said...

Sisemaa poole on värve oluliselt rohkem, sõitsin eile läbi Kesk-Eesti ja aina imetlesin. Meil kodus on ka roheline.

isehakanud lillekasvataja said...

Mõnus kooli-kodutöö: tuia mööda parki ringi! Kogu kool oleks võinud sellisest programmist koosneda :)

MUHEDIK said...

Mulle need vanad mõisapargid hirmsasti meeldivad. Hea, et nii mõnigi neist hakkab korda saama või vähemalt on selleks mingigi lootus.
Ei ole ka meil veel mingit sügist, puud puha rohelised ja lehes. Põõsad on küll juba ammugi värvunud.

elfriide tramm said...

see vaikus on hästi ka piltidele jäänud. üks asju, mida ma ülimalt naudin.

aga üsna roheline on meil ka