Friday 18 September 2009

udune sügishommik

Sügisel on oma võlu. Hommikud, kui päike ennast paksust udust läbi pressib. Ja need tuhanded pisikesed veetilgad, mis siis särama löövad. Ja see hääbumise lõhn. Ja puhkuse ootus. Sest seda on ju lausa oma silmaga näha, kuidas loodus ennast puhkusele sätib. Kuigi jah, mõned veel püüavad õitsemisega suve pikendada. Aga ega need esimesed öökülmadki enam kaugel pole, peale mida hakkab see hääbumine veel eriti kiiresti, lüües enne lõplikku minekut looduse eredalt särama. Mina vähemalt küll loodan, et tuleb samasugune värviline ja ilus sügis nagu oli möödunud aastal. Aga konnad juba otsivad talvekorterit ja mullahunnik on täis uimaseid sisalikke. Huvitav, kas nad loodavad seal endale talvepesa leida? Peaks vist neid sealt kuidagi ära ajama, sest see tilgake mulda on mõeldud mul rooside muldamiseks. Ja kui ma hiljem seda mullahunnikut rappima hakkan, siis segan nende talveund.

Aga klõpsisin lihtsalt aias ja proovisin vett pildile saada:DD (kui pilte suuremaks klikata, siis on vesi näha kah)










4 comments:

isehakanud lillekasvataja said...

On sügisene hommik küll. Märg ja punane.

Köögikata said...

ilus :o)

MUHEDIK said...

Su veetilgad on superilusad.
Meil on praegu nii kiire-kiire. Need vaheleroninud projektid vaja ju kõik lõpuni istutada. Ehk täna lõpetame, siis saab jälle ka pilte teha.
Sügis küll, aga ilus, mõnus, värviline. Ja tead, ma ei näe selles hääbumist, ta peidab ju endas uued elud ja ärkamised. Taimed tahavad ju samuti seda unekest nagu inimesedki:)
Ootan küll alati ka suve, aga kui see kiire, segane, liiga värviline ja rahutu aeg läbi saab, naudin seda rohelist aeda ja rahulikumat aega. Kohe ootan seda ilusat sügist!
Meil veel konnad kalpsavad, vihmaussid puha pinnas, udutanud on ka üksjagu, ei see talv veel niipea tule.

elfriide tramm said...

sul on hea kaamera. mõned pildid on väga head!