Thursday 1 May 2008

laisa inimese peenar



Peale kivivedu, võtsin kätte ja tegin ka ühe aianurga korda. Suured põõsad olid juba eelnevalt sinna mitu aastat tagasi istutatud. Aga kõik üksikuna murus ja jube nikerdamine oli nende vahelt siis muruniidukiga lasta.

Ostsin veel mõned põõsad juurde - ja tegin siis sellise lihtsa põõsaste istutusala. Minu mõte oli, et alates kevadest kuni sügise lõpuni, oleks seal midagi mis õitseks või oleks värviliste lehtedega. Olemas olid pihlakas, forsüütia, thunbergi kukerpuu, ebajasmiin, jaapani enelas, nipponi enelas, tuhkurenelas 'Grefsheim', täidisõieline viirpuu 'Paul´s Scarlet'. Enelad tõstsin veidi ringi. Kaevasin nendele muru sisse sügavad augud ja augu põhja komposti. eelmise aasta sügisest olid mul maha istutamata jäänud ja kasvuhoones talvitunud J.Annisti käest ostetud kirjulehine jasmiin ja punane leeder `Variegata` nendele kah koht
ja Luualt tõin veel tokio kikkapuu, mis annaks sügisel värvi. Kui põõsad istutatud, katsin kõik ala paksult ajalehtedega ja vedasin mullakihi peale. Ma nimelt nii laisk, et ei viitsinud kogu seda platsi murumätastest puhtaks koorida. Nüüd ootan umbes 3-4 nädalat - siis peaks murutaimed seal all surnud olema, siis saab ka ülejäänud tühjad kohad põõsaid täis istutada.

Tundub, et mind vist on tabanud põõsavaimustus. :)

No comments: