Monday 27 February 2012

Hakkab peale

Nu see äratus noh. Veel nädal aega tagasi jättis mind täiesti külmaks need lood teiste blogides - et kes ostis seemneid, kes külvas, kes planeeris. Hoopis haigutama ajas ja keerasin teist külge ja tukkusin oma talveund edasi. Aga eile käis mingi krõks läbi - nagu oleks äratuskell tinisema hakanud :). Täna tekkis tööl natuke vaba aega ja ka Hansaplant jäi kogemata teele ette....Äratus oli täielik - paras pakk seemneid :). Ja nagu iseenesest veeres auto ka Hortese poole- teine pakk seemneid :) Ja külvimulda :). Et siis hakkab peale.
Aga nüüd mul targematele küsimus - pole ennem paksoid kasvatanud. Millal teda peaks külvama ja kas ta üldse vajab ettekülvi?
Ja veel küsimus - kust saaks Million Bells seemneid - nu ei ole neid kuskil :)

8 comments:

Tii said...

Kui Seemnemaailma uskuda, siis ei saagi päris Million Bellsi seemnest, kuid võib-olla pole tõsi Ivory

MUHEDIK said...

Ma olen paksoid külvanud märtsi lõpus, umbes 20.paiku, pikeerinud ja üsna vara aprilli algul istutanud külmkasvuhoonesse. Esimese saagi saab koristada kuu lõpus enne tomatite sisseistutamist. Mulle maitseb ta kõige rohkem kergelt võis hautatult. Kogu saagi ülejäägi hakin sügavkülma, kõlbab nii suppidesse kui ühepajatoitudesse. Avamaale võib teda hiljem pidevalt külvata.
Eelmisel aastal avastasin ma misuuna, on paksoile sarnane, üks on hiina, teine jaapani lehtnaeris, misuuna on salatitesse parem, ta on veidi õrnem, aga väärt kraam mõlemad.

Mu meelest Million Bellsi turustab Schetelig.

isehakanud lillekasvataja said...

Einoh, tegin oma ärkamise postituse ja siis tulin siia lugema. :) Aedniku-inimesed on ikka väga sarnased kõik.

isehakanud lillekasvataja said...

PS. mina külvasin paksoid otse kasvukasse, isegi ei pikeerinud. Kasvas nii et mühin. Pikeeritud taimed ei olnudki hoogsad, pigem vaevalisemads

Eve Piibeleht said...

Mul jälle vastupidi, et nüüd viskaks külili ja looderdaks, kuni lumi ära sulab. Aju on sellest metsikust töölõhkumisest nii ära kurnatud, et isegi mõtted ei liigu enam.
Kas see paksoi on ka ristõieline? Nendega ei saa mu organism üldse läbi...

elfriide tramm said...

paksoid mina külvasin ka otse. nii kasvuhoonesse tomatite vahele kui ka õue, kõrgpeenrasse. aga misuuna on ikka täitsa teistmoodi, teda on palju vähem ja ta on palju pisem ja samas vürtsikam.

KIMALANE said...

Siin käib jutt mingitest taimedest...huvitav-huvitav, millised need ka välja näevad?

Tsiil said...

See mulle meeldib, see sinu krõks. Asjad on jälle paigas :D