Saturday 4 February 2012

04.02 öö

Hetkel kraadiklaasi näit - 28,8
Krdi külm on. Kuigi katlal lisaküte all, tundub, et järjest külmemaks läheb. Samas kraadiklaas näitab toas + 22. Peaks nagu norm olema. Aga tunnen kuidas see külm tahab läbi seinte sisse pressida. Maja on ometi korralikult soojustatud.
Neljapäeva õhtul sadas isegi ca 5 cm lund maha. Sattusin just sel ajal linna poole sõitma - isegi väikese (õige pisikese) lumetormi mõõdu andis välja :). Aga tuli seda nii palju, et traktorid tuli ikka välja ajada - muidu oleks klientidel hommikul ninad vingus olnud. Huvitavad on mõned inimesed, nad nagu ei teadvusta üldse, et elame põhjamaades ja siin ikka talvel lund sajab ja on libe ja külm. Nemad tahaksid aastaringselt kõpskingades autost oma kontoorasse marssida. Ja kui siis on mõnes kohas natuke lund maas, siis on kisa taevani.
Täna oli vaja mul tööasjus käia ühes sõjaväosas. Samal ajal tulid noored sõdurpoisid metsast õppustelt - kõigil ninad sinised peas nagu mingitel külajoodikutel:). Mõtlesin veel, et vaesekesed pidid vist telkidega seal metsas olema. Aga kõik olid vägagi lõbusad - ei mingit virisemist ega nutunägusid.
Autoga oli huvitav sõita - kõik krigises ja nagises ja krudises nagu mingi iidvana purjekas. Õnneks käivitub probleemideta ja soojaks läheb ka üsna kiiresti.
Ja lubab ju siin - 30 ja veel allapoolegi - siis vist peab elutoapõrandale pursuika üles sättima. Nuh ja samovar kõrvale, et ikka selle õige siberi tunde kätte saaks:D. Seda õiget siberi ahju vist ei jõuaks valmis ehitada. See külm pidavat ju Siberist pärinema.
Huvitav kliima meil siin pisikesel Eestimaal. Talvised külmad tulevad Siberist, suvised kuumad tulevad Aafrikast ja sügisesed tormid Ameerikast. :D

4 comments:

iirisesõber said...

Meil täna hommikul -32,4.Jääaeg! Mis veel homme???Lund ei ole ka juurde sadanud,lumekiht kesisevõitu-kas on 15-20 cm või ei.Kui nii pikalt veel siis kevad toob masenduse!!!

MUHEDIK said...

Ju me siis üks maakera keskpunkt ole, kus kõik hea ja halb kokku saab:)
Meil on ka ikka alla 30 püsinud see külm, täna -28,8C aga pikapeale hakkavad hommikud toas veidi jahedamaks muutuma. Noh, varsti peaks hakkama paremaks minema. Eks sääraseid karmi näoga talvesid on ennegi olnud ja ilmselt tuleb ka edaspidigi. Mu mälestustes on üks jubedamaid olnud 1977/78 aastavahetus ja kogu talv, kus pikka aega soojemaks kui 30 ei läinudki, aga tol ajal neid ülimadalaid, ligi -40 temperatuure isegi ei avalikustatud.
Uurisin elu, maa on veel sula.
Aga Kesk-Euroopa tuiskab, eile õhtul Amsterdami lennujaam lende vastu ei võtnud

Eve Piibeleht said...

Meil oli hommikul -25,9 ja keskpäeval -20 ringis. Huvitaval kombel oli väljas päris mõnus olla, lühikes aega muidugi.

Tsiil said...

Jaa, tsaikuu papjom... Tekkis kohe tahtmine Prostakvasino multikaid vaadata. Mul on esikus -4, järgmises toas +9 ja tagatoas +12. Normaalne :DD
Loodan Muhediku ilmaennustuse peale. Kui mitte muud, siis kevadel sulan välja :D