Wednesday 31 March 2010

Täna hommikul oli mul selline ehmatus, et tudisesin ikka pool päeva takkajärgi. Nu mis tunne teil on, kui lööte hommikul unised silmad äratuskellahelina peale lahti ja teid jõllitab tikutopsisuurune must ja karvane monstrum. Vot just siuke elukas mulle voodi kohalt laest otsa vaatas. See röögatus, mis minust tuli - kostus kindlasti Õismäele välja, kui mitte kaugemalegi. Imestan, et naabrid politseid ei kutsunud - et koduvägivald või miskit sarnast. Ja hea, et mees infarkti ei saanud selle kisa peale :D
Terve elu olen jälestanud 2 asja - ämblikke ja madusid. Nu nüüd aastatega olen ämblikega isegi suht ära harjunud - igatahes ei jookse enam kabuhirmus minema - nu aga see isend võttis ikke värisema küll. Ja kui veel mõelda, et ta kindlasti patseeris seal toas ikka pikalt ringi ennem kui mu vaatevälja sattus ... prrrr. Pool päeva käisin nagu lollakas ringi ja vahtisin lagesid, et äkitselt on kuskil veel mõni. Ja kogu aeg oli tunne, nagu jõllitaksid 10 ämbliku silmad mulle kuklasse.
Igastahes seadsin ma mehe fakti ette - et kas mina või see elukas - ja ma olin tõsimeelselt valmis kiirkorras koti pakkima ja välja kolima ja mitte ennem naasma, kui õhk puhas on. Mees leidis, et odavam on ämmelgas välja kolida:D

Aga see ehmatus oli tegelikult vist päris hea - äratas mu sellest talvetardumusest üles. Igastahes tuli mulle tunne peale, et peaks vist külvama. Teiste blogidest muudkui loen, et kes külvab ja kes juba pikeerib.
Katsetasin siis esmakordselt ka selle kookose ära. Päris huvitav- kuda välja kukub. Küsimus suurele ringile - kas siis kui taimed tärkavad, oleks vaja kohe nõrka väetist andma hakata?
Suht rumal selle koha pealt, sest mulda kasutades, pole ma kunagi noori taimi väetanud.
Aga jah nüüd minulgi 4 sorti tomatit külitud ja arbuusid ja maasikad ja punased takeetesed ja miskit oli veel vist. Ainuke värk, et ma ei kujuta ette, mis siis saab kui nad kõik üles tulevad. Ma ennast juba tean, et kui pikeerimiseks läheb, siis ei raatsi ühtegi taimehakatist minema visata ja pikeerin kõik ikka ära. Ja siis olen kindlasti hädas, sest kuhu ma need taimed kõik panen? Ja jumal teab, millal kasvuhoonessegi sellel aastal saab - see ju pooltest klaasidest ilma ja puhta klaasipuru täis.

Siiagi on kohale jõudnud sookured. Kuldnokki kuulsin/nägin. Ja ma ei tea, kas see oli meelepete, aga minu meelest kuulsin ka lõokest. Ja loomulikult on kohal ka sõber linavästrik - tea kas valib juba akent millega võitlusse jälle asuda?

Kena kevade jätku kõigile!

Tuesday 9 March 2010

Toetus Tuhala nõiakaevule!!

Mina andsin allkirja - andke teie ka!
Tuhala nõiakaevule appi

Ma olen küll poolt, et maavarasid tuleb kasutada, aga tehkem seda mõistlikult! Nii kahju kui inimesed ei saa aru sellest, mis on tõesti unikaalne ja kipuvad kohe kõike rikkuma. Aga ju siis rahanumbrid nii suured, et varjutavad kaine mõistuse. Kahjuks.

Saturday 6 March 2010

Üllatus

Täna potsatas mu meilboksi sibullilled.com kataloog. Ja kuda see Trumm nüüd täpselt ütleski: uisaprse! pardon my french! - no on ikke hinnad!!
Ja kuigi mõned tundusid vägagi ahvatlevad olevat - siis tuginedes oma varasematele kogemustele, kui see seltskond veel teise nime (Sunwalk) all oma kaupa müüs, siis nende käest tellida küll ei julge. (viide minu nutulaulule päevaliiliatega). Ja eriti veel selliste hindadega ei tahaks alt minna.

Ja Muhedikult saadud Lagodehhi pojeng seal kataloogis täitsa olemas ja siukse hinnaga :O - Muhedik - sa oleks võinud mind möödunud aastal ikke tõsiselt koorida :DD