Saturday 19 February 2011

väike abipalve

Kui juba jutt akvaariumile läks, mõtlesin, et hõikan ka siin oma blogis maha - ehk juhuslikult satub siia mõni lahke akvaariumiomanik. Nu et nagu küsija suu pihta ei lööda :D. Või äkitselt on kellelgi akvaariumiomanikust tuttav, kes raatsiks mõne oksakese anda/müüa. Panen allapoole pildid ka nendest, mida tahaks - need kahjuks sellised taimed, mida meie akvapoodides eriti tihti ei kohta.
Nii nagu aias ja toas, nii ei saa ma ka akvaariumis ilma taimedeta. Kunsttaimed ei tule minu puhul kõne allagi. Pühapäeval on asi nii kaugel, et saab suuremasse akvaariumisse vee sisse lasta. Taimedega saan alguse teha vanast akvast võetutega. Aga hirrrrmsasti tahaks juurde saada (pildid pärit netiavarustest):
1.Pogostemon stellatus:
2.Limnophila sessiliflora:



3. Crinum calamistratum:


4. Cladophora aegagropila:
5. Rotala macrandra:
6. Rotala rotundifolia:

Aga muidu on külm - jube külm. Selline tunne, et see külm vist ei lähegi kontidest välja. Kuigi kraadiklaas näitab toas 22 kraadi, tunnen, kuidas seinad õhkavad külma. Aga samas on ilus. Õhtul töölt koju sõites, oli kuu metsa kohal nagu üks hiiglasuur pannkook.
Juba mitmendat õhtut passin virmalisi, mida lubati - aga nu mina neid küll ei näe - tea kas Tallinnale liiga lähedal - ja linnavalgus segab? Kas keegi on näinud virmalisi tänavu?

Wednesday 16 February 2011

Äratus

Nu ega ma tegelikult eriti magada polegi saanud. Kuigi meeletu uni on kogu aeg ja tahaks nagu karu kuskile koopasse pugeda, käppa imeda ja kevadet oodata. Tegelikkuses raban tööd teha. Enamustel päevadel lahkun kodunt hommikul kella kuue paiku ja õhtul saabun seitsme paiku, teinekord veelgi hiljem. Siis olen omadega läbi nagu läti raha (mu vanaisa ikke kasutas sellist väljendit) ja ei jõua eriti enam midagi teha. Vahest ikke piilusin teiste blogijate tegemisi ka, aga mõte oli nii tühi, et kommenteerimiseks enam jõudu ei olnud :))
Mis mind siis üles äratas? Nu ikke päike, mis igapäevaga järjest kõrgemal käib. Paar päeva tagasi oli juba peris kevadine see olemine juba. Õhk lausa lõhnas kevade järgi ja igatsugu linnud siristasid. Aga eilne hommik tõi mind ikka maa peale tagasi:
Selle peale tuli kohe laulujorin :))):


Aga juba hakkavad igaltpoolt igatsugu taimekataloogid saabuma. Selle aasta alguse lubadus, et uusi taimi enam ei tule on juba murtud - esimene roositellimus läks juba teele. Ehh mind ja minu nõrka iseloomu :)):
White Roadrunner
Alissar, Princess of Pheonicia
Coeurs de Vendee
Escimo® ADR2006
Gartenspass

Aga avastasin, et väsimuse vastu aitab minule  kõikse paremini veemaailma jälgimine. Õhtuti kui väsimus oli nii suur, et isegi und enam ei tulnud, siis istusin pool tunnikest akva ees ja tundsin kohe kuidas, pea puhkas ja selline mõnus rahu tuli.


Igatahes praegune kast jääb mulle väikseks. Paar päeva tagasi tirisin koju poole suurema ja nüüd mees müttab õhtuti garaazis sellele alust teha. Tegevust tallegi, kurtis siin juba et kurramuse igav on :))). Aga ajutine lahendus on seegi. Unistan kastist, mis oleks terve seina pikkune. Mõtted juba liiguvad sinna poole, kavandi tasemel on see isegi juba paberile pandud. Maht saaks sellel olema ca 1000 l. Kui suvel õnnestub elutoas remondi tegemisega alustada, siis saab ka tulevase akvaariumi alus kohe kapitaalselt paika pandud. :))

Ehh, kukkusin siin unistama nüüd :))). Lähen ja naudin puhkepäeva edasi :)))