Thursday 14 October 2010

14.oktoober - hääbumine

Viimane nädalavahetus oli kui päikese poolt viimane pai selleks aastaks. Soe, tuuletu, päikseline - ühesõnaga mõnus. Kõik tööd, mis plaanitud olid, said tehtud ja rohkemgi veel: kuna ilm oli nii soodne sai ka sügisene profülaktiline seenetõrje okkalistele ja roosidele tehtud. Nädala sees oli küll ka päikest, aga ilm oli külm ja puhus kõle tuul. No kohe mitte ei kiskunud sinna õue, palju mõnusam oli hoopis toas raamatut lugeda ja lapsi tohterdada. Koos vingete sügistuultega on ka haigused kohe platsis nagu igal sügisel. Röövliplika on sellepoolest üks huvitav tegelane, et ta praktiliselt aasta otsa on enamvähem terve - nu vbl paar kerget nohu, aga sügisel, nii kui ilmad külmaks lähevad peab ta ikke ühe tõsisema haiguse läbi põdema. Nii juba kolmandat sügist. Ja ikka nii, et kohe mitu nädalat ravitse ja tohterda. Meil siis läheb praegu 3. nädal ja kopsupõletik. Ehk saab ikka jagu. Esimese antibiootikumi peale tekkis tugev allergiline reaktsioon - nägin sellist asja esimest korda - praktiliselt minutitega paistetas laps üles. Õnneks tõmbasid kodused allergiaravimid kohe tagasi, nii et kiirabi polnud vaja. Nüüd siis katsetab arst teist ravi - ehk seekord läheb paremini. Pool kuuri juba seljataga ja õnneks kõrvalnähte pole ilmnenud. Ja ega siis pubekas röövliplikast kehvem saanud olla - haakis endalegi tugeva köha külge - õnneks vist kopsus pole - aga AB ravil ja kodune temagi. Nii ma siis mässan nende rohtude ja raviteede ja ravisalvidega. Et ikka õigetel kellaaegadel õiged rohud õige lapseni jõuaks. :DD
Läheneva lubatud tormi ootuses läksin ja korjasin õuest viimased õunad ära ja klõpsisin ka mõned pildid. Võibolla homme peale tormi polegi enam ühtegi värvilist lehte.













Osa roose on veel täies õiteilus - ütleksin, et isegi lopsakamad kui suvel:



7 comments:

Tsiil said...

Ilusad värvid. Helmikpöörise lehed on nagu õied. Väga kurb see vaade veel polegi.

Tartus sajab vihma ja ilm on soojem kui eile ja tuul veel tõusnud pole.

Eve Piibeleht said...

Vaene põetajaemme :). Aga küll nad terveks saavad.
Meil vist polegi sel aastal puud värviliseks läinud, enne tiris tuul kõik lagedaks.
See tiigitagune on väga ilus :).

MUHEDIK said...

Ära räägi mingist hääbumisest. Meil on kõik veel lehes ja väga värviline, isegi suvikud näevad paremad välja kui selle hirmsa kuumaga ja brokkoligi kasvab veel mis mühiseb. Õige on küll, et loodus seab end tasapisi puhkama, eks talle ole sedasama vaja, mida meile igal ööpäeval:)

Röövliplikale pikk pai ja kiiret paranemist, ehk ta ikka mäletab meid veel ja emmele seda vastupidavust siis voodite vahet seigelda.

wakineth! - ära parem vaktsineeri igaks juhuks:)

deia said...

ei ole mina kunagi ennast ega lapsi vaktsineerinud - mõtetu - ainult organismi kurnamine. Tõsiste nakkushaiguste ( lastehalvatus jne) nende vastu on nad loomulikult süstid kätte saanud. Aga see gripi vaktsineerimine tundub mulle kui ravimifirmade kõva hirmutamise tulemusena tekitatud massipsühhoos.

Hiline said...

Vaatamata kuni -3 öökülmale õitsevad ka mul veel Hansa ja kevadel juhanist saadud roosa (mis iganes ta nimi), õied hulga suuremad ja värv intensiivsem kui suvise õitsemise aegu. Isegi paar minihostat õitsb, ei tee väljagi, et külm lehed ära võtnud, paistab, et õied on lehtedest külmakindlamad.
Vanem äädikapuu ka leekivpunane, nooremal lehed ikka veel rohelised.
Öine torm kiskus kased ja vahtrad paljaks. Oleks nagu sügis ja nagu ei oleks, eile käisin metsas ja sain veel 4 purgi jagu võipuravikke! ja kümmekond kukeseent

Tsiil said...

Seenejutt oli küll nüüd kurjast! See lõpeb sellega, et ma jälle vilistan kodukorrale ja lähen metsa. Ma küll ei tea mis moel aga...

võipuravikud.
(ohib)

Köögikata said...

Minu noorim plika muutus ka penitsilliinile allergiliseks, nüüd tal ainult teise tüve AB lubatud. Meil õnneks paistetust ei jõudnud tulla, saime jaole punnidest hüppeliigestel. Aga arst ütles jah, et see allergia võib lausa eluohtlik olla, kui süveneb. Paberitesse sai suur hoiatus igatahes kirja.
Kiiret paranemist teile!