Sunday 15 July 2012

15.juuli

Sajab - sajab - kallab-sajab. Korraks välgatab päike - haaran hekilõikuri, torman aeda - 5 cm hekki ja jälle sajab-sajab-kallab. Siis jälle 5 cm hekki lõigata jne. Krt kui sellise tempoga jätkata, siis saab alles tuleva aasta jaanipäevaks see paganam hekk pügatud :D. Aga üldiselt kõikjal upub. Roosid näevad välja nagu ämbrisse torgatud kaltsud. Tegelikult nad ei näegi välja - sest kõikjal lokkab umbrohi. Vat see alles kasvab tänavu - jõuad vaevu ringi peale teha, kui tuleb uuesti alustada, sest selline tunne on, nagu poleks keegi neid istutusalasid tänavu üldse rohinud. Tegelikkuses on aiale juba vist 3-4 põhjalikku tiiru peale tehtud.  Aga tööl peab  ju ka käima - ja nagu kiuste peab siis kuiva, kui ma tööl olen. Tulen koju või siis ndl vahetusel - kallab nagu ämbrist. Õnneks meil nii hull see olukord ei ole, kui Thela juures - vat seal on küll - lööd labida maasse ja vesi sõna otseses mõttes purskab. Kutsikal oli seal nalja nabani - meil Thelaga ka muidugi :D. Kodus ju ei ole nii vahvat kohta, et tõmbad käpaga ja vesi vuliseb :D
Ja siis need kurramuse igatsugu elukad. Neid on ka tänavu lademetes. Tigudest ma üldse ei räägi- need söövad varsti mind ka ära vist- aias kõik ää järatud juba. Võtaks nad siis umbrohtu - ei, neile vaja ikke sorditaimi. Ja herilased... - aru ma ei saa, kust neid tänavu nii palju on. Igastahes murelitest jäime me ilma. Selle vihmaga lõid marjad lõhki ja kohe on herilased platsis - kõik pistetakse nahka. Eelnevatel aastatel oleme lindudega jagelenud - kuigi nood nagu viisakad, et nemad söövad ladvast ja meie alt okstelt. Aga need herilased söövad igaltpoolt. Ja siis sipelgad - aias ei saa enam aru, kas on mutihunnik või sipelgaoma- ja neid on igal ruutmeetril. Eile pidas natuke kuiva ja sain muru ära niita - igal pool olid sipelgad oma kuhilad üles ajanud. Kasvuhoonest ma üldse ei räägi - seal ainult sipelgad ongi. Puistasin kilo kohvi segatuna kaneelipruga kasvuhoonesse - vaatame kas aitab. Aga nüüd kasvuhoone vähemalt lõhnab super hästi. Roosid on ju vettinud - nemad enam ei lõhna kah :D Varsti hakkan paati ehitama - ega siin nalja pole :D
Ehh sai nüüd siin blogis natuke auru välja lastud. Aga on ikke ilm!

8 comments:

Mariihen said...

Meil on ka palju sipelgate "kuhilaid". Ju nad hakkavad oma elamisi kõrgustesse rajama. Ja seda mitte kinnistu alla jääva maa kalli hinna tõttu,vaid ikka sellepärast, et alumised korrused on juba uppunud. Aga paadi ehitamise mõte on tänavust suve arvestades hää küll.

MUHEDIK said...

Õnneks oleme meie nii kõrgel, et ehk jääb see mäetipp kuivaks kui kõik madalamad kohad juba aerutavad:) Kallab jah kui kosest, aga kõige hullem on veel see tormimõõtu tuul, mis hirmsasti kurja teeb.
Ja neile paganama sipelgatele ei oska enam tõesti midagi kaela kallata, neid on tõesti kõik kohad täis.

Kadakas said...

No kena, et lõpuks raatsisite vihmapilvi siiapoole ka saata! Meil tuli täna lõunast esimene korralik vihm sel suvel - siiani kogu aeg ootasin ja siis aeg-ajalt mõne minuti kaupa midagi udutati või kaugelt müristati.

Hiline said...

Sipelgatega sedasi, et kõikse parem on keev vesi - kuhu annab kallata, et lilli ära ei kärsata, sinna kallake, muru taastub küllaltki ruttu kui kallate lahti võetud pessa munade peale ja mättake hiljem peale.
Aga lohuta end sellega, et ega teil üksi kõik mõeldavad satikesed kõike jära, meil samuti. Kah sadu saju otsa, aga õnneks elame ka künka otsas.
Vaatasin ka Thela blogi - kuts igavesti vahva vees solberdaja :)

Eve Piibeleht said...

Arvestades vahepeal juurdesadanut, voolab sellest kutsi kaevatud august juba kõgi tiigi poole, ma pole julgenud vaatama minnagi :D

Eve Piibeleht said...

jõgi muidugi, mitte kõgi

Kimalane said...

On nagu on!

Kiwamiis said...

No nii, tundub et ma siin sõnusin juuni kuus siis suve ära. Ma kirjutasin, et loodame siis see suvi ikka vihma ka vahelduseks kõrvetamisele, aga nüüd siis sai ilmataat valesti aru ja läks liiale. Aga samas kui ma mõtlen oma rododele seal Pärnal, siis neil on seal kindlasti mõnus olla.
Ma siin kusagil lugesin, et sipelgatele ei meeldi tuhk. Eks ma proovin seal Pärnal tuhaga neile märku anda. Näis kas üldse mõjub. Ma kallasin enne ärasõitu ka endal seal "liivakasti" nurka neile peale tuhka, aga kardan, et vihm uhas selle mingi aega ära. Samas on see tuhajutt loogiline, sest sipelgatele meeldib hapu pinnas ja tuhka pinnasesse segades me ju siis teeme pinnas leeliselisemaks ja seega sipelgatele see enam ei meeldi ja nad kolivad ära.