Friday 3 September 2010

03.september

Kui suvised tormid, mis mujal katuseid rebisid ja puid lõhkusid, puudutasid meid üsna õrnalt - siis eile õhtul saabunud torm tegi ka meil pahandust.
Kõigepealt kustus tänavavalgustus ja saabus kottpimedus. Õnneks alajaam pidas vastu ja elekter ära ei kadunud. Aga tuul oli ja on siiamaani tugev. Aiatagused vanad saarepuud on vastu maad; naabriaia hiigelsuur arukask lausa oigab selle tuule käes. Oma aias teevad kõik puud ja põõsad kummardusi, vahepeal on tunne, et jäävadki pikali. Õnneks ära midagi veel murdnud pole. Aga hommikul ärkasin mingi imeliku klirina peale - kevadel kõik uued klaasid saanud kasvuhoone, oli paarist klaasist ilma jäänud - kõik kohad jälle klaasikilde täis. Aga vastik koerailm on õues ja kokku korjama neid ka minna ei saa. Isegi penilased istuvad koos minuga kamina ees ja keelduvad õue minemast ja vahivad kadedalt minu pleedi poole. Ju vist tahavad endale ka sellist ümber saada:D. See kamin on üks hea asi küll ikka oma vanade kontide soojendamiseks. Nüüd igatsen seda suve põrgupalavust taga - nu vähemalt 2/3 sellest võiks tagasi tulla :) Aga keskkütet ka veel ei tahaks sisse lülitada - nii külm veel ka pole - viskan aga kaminasse puid juurde :D

Aga sügis tuleb järjest pikemate sammudega ikka lähemale. Naabriaia arukask on juba pooleldi kollane. Kikkapuud hakkavad punaseks värvuma. Kaunis kukehari juba punetab. Saartel veel lehed küljes - aga kauaks neidki veel. Loodan ikka veel vananaiste suvele. Kaks aastat tagasi oli fantastiline sügis - soe ja värviline. Tuleks seegi kord selline :). Unistada ju võib!

3 comments:

Eve Piibeleht said...

Unistan minagi soojast sügisest ja paluks juba järgmisel nädalal...kuu teisel poolel on mul sügavalt ükskõik, mis ilm Eestis on. Aga enne katsun ikka delfiiniumi järgi tulla. Praegu püüan endas jõudu leida lõunale minekuks, no üldse ei tõmba sinna väljapoole.

MUHEDIK said...

Meilgi oli eile üsna vastik, külm vihm ja tugev põhjatuul. Kui varem oleksin seda ehk tormiks nimetanud, siis näinud tõelist tormi, seda enam nii nimetada ei saa. Eelmisest olid veel kõik puud põhja poole kaldu, nüüd ehk painutab nad veidi otseks tagasi, mõned ikka puudutasid latvadega maad, aga seekord siis oru poole.
Täna käisin lille-ja aiamessil, pool päeva istutanud (käisin sõpradega taimi vahetamas:D), soojalt riides - pole kohe häda midagi, parem küll kui see jube suvendus.

Aga kasvuhoonele pane see plastik peale, tundub, et meie ilmastik enam klaasi ei soosi.

Ja soe sügis täitsa tuleb veel- ma luban:)

Tsiil said...

ilmatargad lubasid jah soojemat septembrit ja nüüd hakkab see nädal kätte jõudma. Õhtul ja hommikul on karge küll, aga kannatab aias kiiges raamatut lugeda küll :D Ma ikka tunnikese näpistan.